Így lesz nyáron gyönyörű virágzó teraszunk

Figyelje meg, hogy az ön teraszát hány órát éri a nap, ha hat óránál többet, akkor ide napfénykedvelő növényeket ültessen, ha hat óránál kevesebbet, akkor csak félárnyékot kedvelő növények jöhetnek szóba. Ezenkívül a vízigényüket is érdemes figyelembe venni, hiszen ha ön alig van otthon, nem tudja naponta kétszer locsolni a növényeket.

Íme néhány balkon növény a széles kínálatból:

Napfény kedvelő növények:

Petúnia, álló muskátli, napfényvirág, mézecske, levendula, mini rózsák, záporvirág, fűszernövények, eper, balkonparadicsom, balkonaranya.

Félárnyékos teraszra:

Hortenzia, futó muskátli, gumós begónia, fukszia, pistike, lobélia, bakopa, clematisz.

Ahhoz hogy a növények egész nyáron át szépek maradjanak, hetente kétszer az öntöző vízhez adagoljunk számukra ideális tápoldatot, és ha nagyon meleg van, akár naponta kétszer is meg kell őket locsolni. A cserepek és balkonládák alja mindig legyen kilyukasztva, mert a pangó víz, a növény pusztulását okozza.

Az elnyílt virágokat mindig szedjük le, és az elszáradt hajtásokat is távolítsuk el. Fontos a jó minőségű ültető közeg is, érdemes nagyobb kertészetekben előre bekevert virágföldet vásárolni az ültetéshez.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.