Az egy éjszakás zabkása lényege, hogy mindig előző éjszaka kell összeállítanod a másnapi reggelidet, és ezt egy egész éjszakára a hűtőben kell hagynod. Nagyon jó bele a chiamag, amely másnap reggelre megduzzad, de a zabpehely is fontos eleme ennek a reggelinek. Ebben a reggeliben nagyon sok a rost, a zabpehely gazdag telítetlen zsírsavban, vasban, és kalciumban, míg a chiamag remek Omega 3 forrás. Az áfonya pedig a C vitamint adja szervezetednek, és emellett remek antioxidáns is.
Áfonyás chiamagos zabkása reggelire
Hozzávalók:
25-30 g apró szemű zabpehely
1 evőkanál chiamag
120 ml növényi ital (rizsital, mandulaital, stb.)
2 tk bio juharszirup, vagy kókuszvirágcukor
2 evőkanál aprított bio mandulabél
2-3 evőkanál friss vagy fagyasztott áfonya
Elkészítés:
Az áfonya kivételével minden hozzávalót tegyél bele zárható tiszta üvegbe, vagy ételtárolóba. Kicsit rázd össze, majd egy éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe, hogy a chiamag és a zabkása és megpuhuljon. Másnap reggel a krémes zabkása tetejére tedd rá az élénk kék áfonyaszemeket, és vidd magaddal ezt a vitaminbombát a munkahelyedre.
A chiamag és a zabpehely eltelít majd annyira, hogy ebédig biztosan nem leszel éhes.