Paleo sós keksz recept:
Hozzávalók:
25 dkg Natúr gluténmentes zabpehelyliszt (Ajánlatunk a Biorganik kínálatából)
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
25 dkg burgonya
15 dkg tisztított tisztán növényi eredetű vaj, margarin
egy csipet só
A burgonyát meghámozzuk, kis kockára felvágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és amikor már langyosra hűlt, egy krumplinyomóval összetörjük.
A gluténmentes lisztet, összekeverjük a sütőporral, ezt hozzáadjuk az áttört burgonyához, hozzákeverjük az olvasztott vajat, és a sót, majd kézzel jó alaposan átgyúrjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán a kinyújtott tésztát kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megszórjuk sóval, vagy egész köménymaggal, és előmelegített sütőbe tolva 200 c fokon megsütjük,amíg szép aranysárgák nem lesznek.