Hogyan készül a húsmentes hamis gulyásleves?
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
kis darabka zeller
1 szál sárgarépa
3 ek. olaj
1 tk. piros fűszerpaprika
1 csapott ek. só
1 tojásból és 2 ek. lisztből gyúrt csipetke
késhegynyi őrölt köménymag
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom és kis kockákra vágom. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom a finomra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát. Ezután ráöntök 2 evőkanál vizet, és beleteszem a kis kockákra vágott zöldséget. A tűzre visszatéve néhány percig pirítom, majd a burgonyakockákat is hozzáadva még 2 percig tovább pirítom. Ráöntök 1.5 l vizet, beleszórom a sót, valamint a köménymagot, és felforralva 25 percig főzöm. Végül belekarikázom a megmosott zöldpaprikát és a vékony gerezdekre vágott paradicsomot. Beleszaggatom a csipetkét, és néhány perces forralás után máris tálalhatom. Virslivel, kolbásszal is lehet kínálni, de anélkül is nagyon jó.