Cseresznyeleves tejszínnel

 Tejszínes cseresznyeleves recept:

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg cseresznye (vagy meggy)

1/2 citrom leve, ízlés szerint kristálycukor

1 és 1/2 dl száraz vörösbor

1 és 1/2 dl tejszín

1 evőkanál finomliszt

kis darabka citromhéj

kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg

csipet só.

Előkészítése: a cseresznyét megmosom, leszedem a szárát és kimagozom. 5 dl vízbe beleszórom a sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig forralom, ezután leszűröm, és a levet visszaöntöm a fazékba. A lisztet simára keverem a tejszínben.

Elkészítése: a cseresznyét - kicsurgó levével együtt - a fűszerezett lébe teszem. Hozzáöntöm a citrom kicsavart levét. Annyi cukorral ízesítem, hogy kellemesen pikáns maradjon. Felforralom, és 5 percig főzöm. Ezután beleöntöm a lisztes tejszínt, és további 5 percig forralom, végül a bort is beleöntöm, de ezzel már nem forralom. (Fehér borral is készíthető. Ha a bor édes, több citromlé kell bele, hogy pikáns legyen.)

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.