Bakonyi csirkemell gombával

Bakonyi csirkemell gombával

Hozzávalók 4 személy:

2 nagy csirkemell csonttal együtt

4 evőkanál olaj

1 közepes vöröshagyma

2 teáskanál pirospaprika

1-2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál őrölt köménymag

1-1 paprika és paradicsom (télen 10 dkg lecsó)

40 dkg gomba

1 púpozott evőkanál finomliszt

1-1 dl tejföl és tejszín

1 csapott kiskanál darált cseresznyepaprika, só

 

Elkészítés:

A csirkemellet csontozd ki, és vágd fel 4-4 szeletre. Kissé verd ki egy húskalapáccsal. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és a hússzeleteket süsd ki, szép pirosra. Ezután vedd ki a csirkemellet és tedd félre egy tányérra. A visszamaradt olajban állandó keverés mellett párold meg a felszeletelt lilahagymát, add hozzá a megtisztított és felszelet, gombát, majd szórd meg egy kevés pirospaprikával, és öntsd fel 2-3 dl vízzel, vagy húsleves alap lével, ettől még finomabb lesz az étel.

Ezután egy fedő alatt párold össze a gombát és a hagymát, a gomba levet fog ereszteni. Ezután ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, oregánóval, ízlés szerint, végül mehet bele az összevágott paradicsom és paprika. Akár a csirkemell csontját is beleteheted a főzés során, de ezt a végén szedd ki az ételből, ha nem tedd el a mélyhűtőbe, jó lesz majd egy finom leveshez.

Tedd vissza a hússzeleteket is az edénybe, majd 20 percig főzd össze. Ha igazán finom és selymes állagot szeretnél elérni a bakonyi csirkemellnél, a főzés végén szedd ki a hússzeleteket, és egy botturmix segítségével turmixold össze a szaftot, így a paprika és paradicsom darabok sem lesznek zavaróak.

Tedd vissza a húsokat, majd készíts egy tejszínes lisztes habarást, ezt is jó alaposan keverd ki kézi habverővel, majd vegyél ki egy kevés szaftot a lábosból és ezzel is keverd el a habarást, így nem lesz csomós, amikor hozzáadod az ételhez. Végül még főzd egy pár percig, és készen is van a finom bakonyi gombás csirkemell. Ha úgy érzed túl sűrű a szaft, öntsd fel egy kevés vízzel, ha pedig túl híg, kicsit még forrald vissza. Közben kóstold meg, hogy elég sós és ízletes az étel, ha nem még tudod korrigálni. Ha szereted a csípős ételeket, a főzés végén pár karika csípős paprikát is adhatsz hozzá, de csak mértékkel,de az apróra vágott friss petrezselyemzöld is jó ízt kölcsönöz az ételnek!  Tálaláskor galuska vagy főtt rizs illik hozzá.

 

 

A cseresznyepaprikával tüzesítjük, és néhányszor megkeverve 2-3 percig forraljuk, ez alatt mártássűrűségű lesz. Tálaláskor a húst a paprikás gombamártásban megforrósítjuk. Galuskával kínáljuk.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.