Csirkés rizottó recept:
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
20 dkg kolbász (lehetőleg cserkészkolbász)
20 dkg rizottó rizs
2 dkg vaj
1 db húsleveskocka
só-bors
paprika, ízlés szerint
1 fej hagyma
4 db zöldpaprika
4 db paradicsom
2 db uborka.
Elkészítés:
A több, váltott vízben átmosott rizst 2 dekányi forró vajon megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Húsleveskockával, sóval ízesítjük, és a negyedekre vágott hagymával fedő alatt takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadnia kell, kb. 20 perc, amíg megpuhul.
Ekkor tesszük bele a 20 dkg cserkészkolbászt (vékony karikákra vágva) és a már főtt, kockára vágott csirkemell darabokat. Ezekkel együtt a rizst még kb. 5 percig - míg teljesen puha nem lesz - tűzön tartjuk és borssal, paprikával megszórva a tetejét, melegen tálaljuk.
Vékonyra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és uborkával díszítjük.