Ha valami különleges édességgel szeretnéd családodat meglepni, készítsd el ezt az egyszerű bögrés Raffaello golyó recepted, amely még a kezdőknek sem okoz nehézséget.
Bögrés Raffaello golyó házilag
Hozzávalók:
Fél bögre kókusztej
1 bögre cukor
12 dkg margarin
Kókuszaroma
Másfél bögre tejpor
Másfél bögre darált keksz
1 bögre kókuszreszelék
Fél bögre natúr mogyoró
Külsőleg:
Fél bögre kókuszreszelék
Díszítéshez: dekor gyöngy, vagy olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A kókusztejet öntsd bele egy lábosba, majd alacsony hőfokon kezd el melegíteni. Add hozzá a cukrot és pár percig főzd össze. Ezután vedd le a tűzről, majd hagyd egy kicsit kihűlni. Ezután keverd bele a margarint, a fél tasak kókuszaromát, tejport, a darált kekszet, és a kókuszreszelék felét.
A darált keksz mennyiségével tudsz az állagán egy kicsit javítani. Ezután jó alaposan keverd össze, és tedd be a masszát a hűtőszekrénybe egy órára. Végül vizes kézzel formázz belőle kis golyókat, a golyók közepébe pedig tegyél egy szem mogyorót. Az elkészült golyókat forgasd bele a kókuszreszelékbe, majd dekoráld gyöngyökkel, vagy olvasztott csokoládéval.
A cikk folytatásában mutatunk neked Kókusztekercs receptet sütés nélkül