Magyaros burgonyaleves kolbásszal

Régen a burgonyaleves a szegények egyik gyakori étele volt, mára újra nagy kedvenc lett a hazai konyhákban. Készíts te is egy fazék  ízletes forró kolbászos burgonyalevest a téli hideg napokra.A krumpli levest mindenki másképp szereti, van, aki ecettel ízesíti, míg más tejföllel dobja fel.  Én most egy tejfölös változatot hoztam el neked, hiszen a burgonyaleves, laktató, mégis nagyon gyorsan elkészíthető étel.

Burgonya leves kolbásszal

A burgonyaleves elkészítése nem igényel túl sok időt, de mégis egy különleges íz világú ételt tudsz a család asztalára tenni, ha egy kicsit felturbózod fűszerekkel, füstölt kolbásszal vagy csípős paprikával. És természetesen a friss ropogós kenyeret se hagyd ki a tálalásnál.

Magyaros burgonyaleves kolbásszal

Hozzávalók:

20 dkg füstölt kolbász (bármilyen puha kolbász lehet)

30 dkg tisztított burgonya

2 dl tejföl

1 púpozott teáskanál finomliszt

1 mokkáskanál majoránna

1 gerezd fokhagyma

késhegynyi törött köménymag

1 teáskanál piros fűszerpaprika

1 evőkanál olaj

1 kis fej vöröshagyma

ízlés szerint só

1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A felforrósított olajon üvegesre pirítom a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet. A tűzre visszatéve belerakom a tisztított és egyforma karikákra vágott nyers burgonyát, és felöntöm nyolc deci vízzel. Felforralva fedő alatt puhára főzöm, csak ezután karikázom bele a bőrétől megfosztott kolbászt. (A kolbász bőre könnyűszerrel lejön, ha meleg vízbe rakjuk, majd a vízből kivesszük, és öt percig hagyjuk szikkadni.) A meg- tisztított és zúzott fokhagymával, a tört köménymaggal és a majoránnával ízesítem, végül beleöntöm a liszttel és fél deci vízzel simára kevert tejfölt. Folytonos keverés közben öt percig főzöm, ezután beleszórom a megmosott és apróra metélt zöldpetrezselymet. A lángról lehúzva ezzel már nem forralom, csak lefedve hagyom állni tíz percig. Forrón tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.