Császármorzsa recept aszalt gyümölcsökkel:
Hozzávalók:
2,5 dl tej
egy kis csomag aszalt gyümölcs
50 dkg sárgabarack
búzaliszt
egy csipet só
1 evőkanál sárgabaracklekvár
4 tojás
3 dkg vaj
1 evőkanál porcukor.
A tejet megmelegítjük, majd az aszalt gyümölcsre öntjük, és hűlni hagyjuk. A sárgabarackot feldaraboljuk. A kihűlt tejbe fokozatosan belekeverjük a lisztet, egy csipetnyi sót és a baracklekvárt, és végül a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan az előbbiekhez keverjük.
Egy nagyobbacska edényben felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a feldarabolt barackot, és egyenletesen elrendezzük. Ráöntjük a tojásos masszát. Ezután lefedjük a lábast, és közepes lángon kb. 8 percig sütjük. Majd morzsákra szedjük, megkeverjük, s addig sütjük, míg a darabkák meg nem pirulnak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.