Főzött vanília fagyi házilag!
Hozzávalók:
0,80 l tej
0,28 kg porcukor
1 vaníliarúd
5 db tojássárgája
Vanília fagyi elkészítése:
A tejet a cukorral és a vanília rúddal együtt lassú tűznél felfőzzük. A vanília rudat érdemes egy késsel ketté vágni, mert így még több aroma szabadul fel belőle, végül szedjük ki a tejből, és egy éles késsel kaparjuk ki a magokat a rúd belsejéből, és csak ezt adjuk a fagyihoz.
A tojássárgáját keverjük össze, ha szeretnénk adhatunk hozzá egy kevés vaníliás cukrot is, majd szép lassan adagoljuk hozzá a tejet. Végül tegyük vissza a tűzhelyre és mindössze egy pillanatra forraljuk össze, de ne tovább.
Amikor elkészült érdemes egy szitán átszűrni, de ha nem zavarnak a vanília magok ,el hagyhatjuk ezt a műveletet.
A fagyit tegyük egy dobozba, vagy tiszta fagyasztható edénybe és tegyük be a fagyasztóba, de érdemes többször átkeverni ,amíg teljesen át nem fagy.
A vanília fagyit tejszínhabbal vagy csokoládé öntetettel kínáljuk.