Melegszendvics feltétek

A meleg szendvicseket lehetőleg friss zsemlekenyérből készítsük. A vékonyra vágott szeleteket, a különfélék rátevése előtt, szárazon mindkét oldalán enyhén pirítsuk meg, hogy elejét vegyük az ellágyulásnak, nedvesedésnek.A kenyér felső oldalát még langyosan kenjük meg kevés vajjal.

A sajtos összetételű töltelékhez, kenetekhez, mindig óvári sajtot használjunk. Ez sem reszelve, sem egyben nem olvad le, rajta marad a kenyéren. A meleg szendvicseknek csak a rávalóját sózzuk.

Melegszendvics feltétek:

Pirított gombás melegszendvicsre:

A finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a nedve elpárolog. Kihűlve halmozzuk a kenyérre. Sajttal, sonkával, zöldpaprikával tetőzzük.

Kapros zöldségvagdalék feltét:

A húslevesben főtt vegyes zöldséget összedarabolva tojássárgájával vegyítjük, sózzuk, kaporral ízesítjük. (Magyar Konyha II. évf. 3. szám)

Nyári "magyaros feltét":

Szeletenként 1/2 zöldpaprikát, 2 szál újhagymát, 1 paradicsomot, 2-3 centinyi gyulai kolbászt apróra összevágunk, tojássárgájával összekeverünk, enyhén sózunk.

Kelkáposztás - virslis melegszendvics:

  A forrázott, vékony szálára vágott kelkáposztaleveleket összekeverjük virsli-karikákkal, reszelt sajttal. (A sajt lesz a "kötőanyaga".)


Padlizsános feltét:

A vajban megfuttatott, meghámozott padlizsánszeletet a kenyérre helyezzük, rá keménytojást és reszelt sajtot teszünk.

Túrós keverék:

Összetört tehéntúróhoz, apróra vágott zöldpaprikát, hagymát, Piros Aranyat, reszelt sajtot keverünk.

Tormás feltét:

A kifektetett sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, befedjük vékony szelet sajttal, kemény tojással.

Májkrémes melegszendvics:

A májkrémet elegyítjük tojás-sárgájával, a kenet tetejébe zöldpaprikacsíkokat teszünk.

Spárgafejes melegszendvics feltét:

A párolt spárgafejeket a szeleten körbe rendezzük, középre paradicsompaprikát helyezünk. Ebben a karimában fészkeljen a nyers tojássárgája.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.