Hat hónapos kortól már adhatóak egyes gyümölcsfajták, a kivétel a frissen készített almalé vagy almapüré, melyet ennél fiatalabb baba is kaphat.
Az alma a legkedveltebb kicsiknek adható gyümölcs, elkészítés során mindig alaposan mossuk meg, távolítsuk el a héját, ezután pürésítsük úgy, hogy kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy turmixszoljuk. Csak puha húsú almát válasszunk, jonatánt vagy más, édes nyári almát. A keményebb húsú fajták darabosak maradhatnak a reszelés során, és a darabka megakadhat a csecsemő torkán. Először mindig csak egy-két kanállal adjunk belőle a babának. Hét-nyolc hónapos korukban már megehetnek egy egész reszelt almát, amihez egy-két darab reszelt háztartási keksz is keverhető.
Öt-hat hónapos kortól adható a körte, az almához hasonlóan elkészítve. Válasszunk érett, puha húsú körtefajtát.
Hat hónapos kortól adható a meggy frissen préselt leve kevés cukorral ízesítve.
Nagyon egészséges a banán, melyet szintén hat-hét hónapos kortól kaphat a baba, természetesen ezt is pürésített formában.
A C-vitaminban gazdag, frissen préselt narancslé kedvelt itala a babáknak, hét-nyolc hónapos kortól adhatjuk.
Szintén hét-nyolc hónapos kortól adható a szőlő, de vigyázat, nagyon gondosan kell előkészíteni! Szedegessük le a szemeket egyenként a szárról, és szemenként mossuk meg. Ha a héjon permetezőszer maradvány található, az súlyos mérgezést okozhat. A szőlőt nyomjuk át szűrőn, és az így nyert mag nélküli levet itathatjuk.
Csak egyéves kortól adhatók a babának a barack, a dinnye és a szilva, mert ezek könnyen erjedő gyümölcsök. Ne adjuk egyéves kor alatt az aprómagvas gyümölcsöket se, az epret és a málnát, melyek gyakran csalánkiütést okoznak a csecsemőknél. Az eper azért sem ajánlott ennél fiatalabb babáknak, mert földdel lehet szennyezett, és rücskös felülete miatt nem könnyű teljesen megtisztítani. A málnából finom málnahab is készíthető. Ehhez egy tojás fehérjét egy csapott evőkanál cukorral habbá verünk, és 10-15 dkg málnaturmixot keverünk hozzá. Málna helyett epret vagy barackot is használhatunk.
Egyéves kor után a gyümölcspépeket, turmixokat készíthetjük tejjel, és mellé piskóta is adható. A gyümölcsökből kompótot is főzhetünk cukros vízben. De többféle gyümölcsből is készíthetünk vegyes gyümölcspépet, ez is nagyon népszerű csemege.
Ne feledjük, hogy a gyümölcsöket felhasználás előtt gondosan tisztítsuk meg, hiba nélkülit válasszunk, és mindig frissen készítsük el a babának.