Ha még nincs bevált recepted az 5 lapos mézes krémeshez, próbáld ki ezt az egyszerű könnyen elkészíthető receptet.A mézes krémes akkor a legjobb, ha legalább 1 napig pihenteted a tésztát, utána jól átlehet itatni a krémmel.
5 lapos mézes krémes sütemény
Hozzávalók:
6 ek. olvasztott zsír
8 ek. tej
15 dkg méz
2 tojás
1 kk. szalalkáli
amennyi lisztet felvesz
Krém hozzávalói:
1 l tej
1 tojás sárgája
3 dkg kakaó
30 dkg cukor
3 ek. liszt
vaníliarúd
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. 5 darabra elvágjuk, mindegyiket elnyújtjuk, és külön-külön megsütjük. (Célszerű a tepsi külső alján sütni, mert könnyen törhet.)
Krém: 1 dl tejben csomómentesre elkeverjük a tojássárgáját, a liszttel összekevert kakaót, hozzáöntünk még 1 dl-nyi tejet.
A többi tejet a cukorral, vaníliarúddal felforraljuk (ha gázon készítjük, alátétet használjunk). Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztes tejet és kis lángon, vagy vízfürdőn, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A kihűlt krémmel megkenjük a tésztalapokat, és egymásra helyezzük. 1 napig pihentetjük. Tálaláskor a mézes krémes sütemény tetejét porcukorral szórjuk be.
A folytatásban mutatunk neked Epres túrótorta hidegen