5 lapos mézes krémes sütemény

Ha még nincs bevált recepted az 5 lapos mézes krémeshez, próbáld ki ezt az egyszerű könnyen elkészíthető receptet.A mézes krémes akkor a legjobb, ha legalább 1 napig pihenteted a tésztát, utána jól átlehet itatni a krémmel.

5 lapos mézes krémes sütemény

Hozzávalók:

6 ek. olvasztott zsír

8 ek. tej

15 dkg méz

2 tojás

1 kk. szalalkáli

amennyi lisztet felvesz

Krém hozzávalói:

1 l tej

1 tojás sárgája

3 dkg kakaó

30 dkg cukor

3 ek. liszt

vaníliarúd

Elkészítés:

A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. 5 darabra elvágjuk, mindegyiket elnyújtjuk, és külön-külön megsütjük. (Célszerű a tepsi külső alján sütni, mert könnyen törhet.)

Krém: 1 dl tejben csomómentesre elkeverjük a tojássárgáját, a liszttel összekevert kakaót, hozzáöntünk még 1 dl-nyi tejet.

A többi tejet a cukorral, vaníliarúddal felforraljuk (ha gázon készítjük, alátétet használjunk). Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztes tejet és kis lángon, vagy vízfürdőn, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A kihűlt krémmel megkenjük a tésztalapokat, és egymásra helyezzük. 1 napig pihentetjük. Tálaláskor a mézes krémes sütemény tetejét porcukorral szórjuk be.

A folytatásban mutatunk neked Epres túrótorta hidegen


Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.