Aranygaluska borsodóval tálalva

 Aranygaluska borsodóval tálalva

Hozzávalók: a tésztához

30 dkg liszt

2,5-3 dl tej

2 dkg élesztő

1 tojássárga

5 dkg margarin

csipetnyi só

a tetejére 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor.

Borsodó hozzávalók:

2 tojás

15 dkg cukor

1 kanál liszt

0,5 dl édes fehér bor

fél citrom leve

Borsodó készítése:

A két tojás felütöm egy tálban, majd  egy habverővel elkezdem keverni, közben hozzáadom a többi hozzávalót is. A legvégén adom hozzá a fehérbort,végül lassú tűzön állandó keverés mellett összeforralom.

Aranygaluska készítése:

1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt és felfuttatom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy (de ne híg) tésztát kapjak. Ezután beledagasztom a margarint és jól belisztezett tálba teszem a cipóvá formált tésztát.

Tetejét is meghintem kevés liszttel, majd tiszta ruhával letakarva, duplájára kelesztem. Közben a darált diót összekeverem a porcukorral, és a felolvasztott margarinnal kikenek egy tepsit. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom a tésztát, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A pogácsákat egymás mellé rakom a tepsiben, majd ha megtelt az edény, diós cukrot szórok rá és meglocsolom olvasztott margarinnal. Ezután ráteszem a következő réteg kiszaggatott tésztát az első sor tetejére, újra rászórok a diós cukorból, és lelocsolom a margarinnal. Addig rakosgatom a tepsibe a tésztát, amíg el nem fogy. A tetejére olvasztott margarin kerül. A tepsit hideg sütőbe tolom, csak ezután gyújtom be a lángot. Közepes hőfokon 35-40 percig sütöm. Borsodóval kínálom. Az aranygaluska csak frissen jó!

150 perc

Nehézség: 3

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.