Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
40 dkg burgonya
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kávéskanál köménymag
1 paradicsom
8 dkg zsiradék
2 gerezd fokhagyma
1/3 üveg csemege Piros Arany (vagy 1 kis tubus)
2 db zöldpaprika, csipetke.
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Az előhevített zsiradékban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve meghintjük paprikával. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a húst, kevés vízzel felengedjük és visszatesszük a tűzre. Piros Arannyal, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel ízesítjük. Amikor a hús már majdnem puhára párolódott, hozzáadjuk a szintén 1 cm-es darabokra vágott burgonyát, zöldpaprikát, paradicsomot. Csontlével felengedjük, és készre főzzük. Külön főzött csipetkével tálaljuk.