A tepsiben összedobható receptekben az a jó, hogy gyorsan elkészülnek, így akár hétköznap vacsorára, de egy rohanós hétvégére is ideális választás,amikor nincs időd főzni.
Ezt a receptet kedvedre variálhatod más hozzávalókkal, ha pedig diétás változatban szeretnéd elkészíteni, hagyd el a burgonyát a receptből, helyette tegyél még több finom zöldséget a tepsibe.
Tepsis csirke burgonyával
Hozzávalók (négy személyre):
4 csirkecomb
Kb. 1kg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
20 dkg füstölt szalonna
vegeta
Só
Olaj
Fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
- Vágd a szalonna felét apró kockákra. Egy tepsibe szórd be a szalonnakockákat, majd egy kevés olajat önts rá.
- A hámozott, nyers burgonyát karikázd fel, és rakosgasd rá a szalonnára, majd sózd meg, és a hasonlóan karikázott hagymát szórd szét rajta.
- Ezután következik a csirke, amit előre megsóztunk, és vegetával megszórtunk. A csirkére ízlés szerint paradicsom-, paprika-karikákat és a maradék szalonnából vágott kis csíkokat, esetleg mindhármat tegyed.
- A tepsit fedd be alufóliával, és tedd a sütőbe, míg meg nem puhul a hús, ez kb. egy óra, ekkor a fóliát levéve pirítsd ropogósra.
- Télen a paradicsom és paprika hiányában nagyon finom reszelt sajttal megszórva is. Jó vendégváró étel, mert előre elkészíthető, és a vendégekkel lehet foglalkozni, amíg megsül a kaja.
Jó étvágyat kívánunk!