Fondant készítése házilag, képekkel lépésről lépésre!

Sok fondant recept található a neten, van, amelyikhez pillecukor és van, amelyikhez glicerin is szükséges. Én egy egyszerűbb receptet választottam. Nem árt, ha az alapanyagokból duplán vásárolunk be az elején, ha esetleg nem sikerül legyen tartalék.

Fondant készítése házilag

Fondant készítése házilag:

Hozzávalók:

1 kg porcukor

2 evőkanál méz

6 evőkanál víz

1 kis csomag zselatin

1 evőkanál margarin

Első lépésben a porcukrot szitáljuk át úgy, hogy fél kilót teszünk az egyik tálba és fél kilót külön egy másik tálba. Egy lábost tegyünk a tűzhelyre, tegyük bele hat evőkanál vizet,forraljuk fel, öntsük bele a zselatint, és kevergessük addig, amíg fel nem olvad.

Ekkor húzzuk le tűzről, adjuk hozzá a margarint, és a két kanál mézet, majd ezekkel is keverjük el. Ezt a folyékony masszát adjuk hozzá a fél kiló porcukorhoz, majd egy kanállal kezdjük el keverni a tál tartalmát. Láthatjuk, ahogy a massza szép lassan kezd kivilágosodni

Ezután a másik tálból kezdjük el szép lassan adagolni a porcukrot, de fontos hogy túl sok porcukrot ne adjunk egyszerre a fondanthoz,csak kanalanként adagoljuk. Amikor már nem tudjuk kézzel keverni masszát, kézzel is átforgatjuk. A fondant egyre sűrűbb és egyre szilárdabb lesz, végül egy ragacsos masszát kapunk.

Ezt öntsük át egy folpackra és jó szorosan csomagoljuk be, majd tegyük egy zárható műanyag edénybe és helyezzük egy éjszakára, a konyhapultra.

Hűtőszekrénybe nem érdemes betenni, mert nagyon kemény lesz. Másnap, ha szeretnénk felhasználni,a fondantot gyúrjuk át úgy, hogy egy kevés margarint kenünk a kezünkre és ezzel forgassuk át a masszát.

Ha túl lágy a fondant egy kevés porcukorral korrigáljuk, ha pedig túl kemény margarinnal tudjuk lágyítani. Étel festékkel tudjuk színezni is, nekem egyedül a piros színt nem sikerült előállítani, így maradtak a pasztellszínek.

Végül egy nyújtódeszkán kinyújtjuk, és fondant kiszúróval kiszúrjuk a kívánt betűket, formákat. Ügyesebbek megpróbálkozhatnak a rózsa megformázásával, ám ehhez kell egy kis gyakorlat.

A megmaradt masszát tegyük be a hűtőbe, a kiszúrt, de fel nem használt formákat pedig megszárítva tegyük egy zárható dobozba. Bátran készítsünk otthon fondantot házilag, nagyon jó móka.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.