Húsleves készítése marhahúsból

Legjobb húsok: a fartő, hátszín és a felsál vége. Mindenek előtt természetesen egy kifogástalan tiszta, csak éppen erre a célra való fazékba tesszük fel a megmosott s kissé vert húst, lehetőleg folyóvízbe A marhahúsnak kell 3-4 óra, hogy jó puhára főhessen és az a fő, hogy lassan egyenletesen forrjon, csak akkor nyerünk szép tiszta levest. Ha a leves habzani kezd, hagyjuk egy ideig főni, s csak akkor szedjük le a habzó-kanállal a felületen úszkáló habfoszlányokat.

Ez alatt elkészítjük a zöldséget, melyet, ha a leves már egész tisztának látszik, só és fűszerrel együtt beletesszünk. Zöldség alatt értendő a húsmennyiséghez mérten sárgarépa, petrezselyem gyökér és egy kevés zöldje is, kis darab zeller, kevés paszternák, kis karalábé, kelkáposzta, ha van egy-két borsó hüvelybe; kis hagyma karfiol, vagy gomba. Jó és ízletes levest nyerünk, ha kellő mennyiségű húst, egynéhány jó csontot, egy darabka borjúmájat veszünk a leveshez. Legjobb húsok: a fartő, hátszín és a felsál vége. Mindenek előtt természetesen egy kifogástalan tiszta, csak éppen erre a célra való fazékba tesszük fel a megmosott s kissé vert húst, lehetőleg folyóvízbe. A marhahúsnak kell 3-4 óra, hogy jó puhára főhessen és az a fő, hogy lassan egyenletesen forrjon, csak akkor nyerünk szép tiszta levest. Ha a leves habzani kezd, hagyjuk egy ideig főni, s csak akkor szedjük le a habzó-kanállal, a felületen úszkáló habfoszlányokat. Ez alatt elkészítjük a zöldséget, melyet, ha a leves már egész tisztának látszik, só és fűszerrel együtt beletesszünk. Zöldség alatt értendő a húsmennyiséghez mérten sárgarépa, petrezselyem gyökér és egy kevés zöldje is, kis darab zeller, kevés paszternák, kis karalábé, kelkáposzta, ha van egy-két borsó hüvelybe; kis hagyma karfiol, vagy gomba sem ront a levesen. Aztán egy pár szem bors, kis szerecsendióvirág és egy kevés zsírban szép sárgára párolt néhány sárgarépa szelet, ez adja meg a leves színét. Lehet sáfrányt is használni, de csak nagyon keveset. Most aztán mindevvel lassan forrni hagyjuk a levest, amíg a hús jó puha s aztán még félrehúzva állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Tálalás előtt leszűrünk egy másik tiszta edénybe kellő mennyiségű levest, melybe aztán tészták, haluskák, gombócok tetszés szerint lesznek befőzve.

Ha ön szeret főzni, és szeretne még több receptet kipróbálni, íme néhány remek recept kínálatunkból:

3 nyári finom gyümölcsleves recept

Csirkeaprólék leves recept

Köménymag leves recept

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.