Ha te is szereted a muffint, akkor az áfonyás muffin a kedvenced lesz! Egész évben élvezhetjük az áfonya kellemes ízét, hiszen akár fagyasztva is felhasználhatjuk a muffin sütéséhez. Az áfonyás muffin, az egyik kiemelt helyen szerepel Amerikában is, amely köztudottan a muffin hazája. Ma már nálunk is kapható a piacokon, nyáron friss áfonya, de télen sem kell lemondanunk a finom áfonyás muffinról, hiszen mirelit formában bármikor beszerezhető.
Ha fagyasztott áfonyát használunk, ne hagyjuk felengedni, mert akkor eláztatja a tésztát.
Áfonyás muffin recept:
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
25 dkg liszt
15 dkg barnacukor
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
1 bio citrom
1 tojás
2 dl tejszín
3 tk sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
Áfonyás muffin elkészítése:
A lisztet keverjük össze a bio citrom reszelt héjával, és a sütőporral. Ha friss áfonyával dolgozunk, mossuk meg a szemeket jó alaposan, majd csepegtessük le.
A tojás egy edényben verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, és jó alaposan keverjük össze. Végül a tojásos masszát keverjük össze a száraz alapanyagokkal és keverjük át a tésztát. Amikor a tészta már egynemű, óvatosan forgassuk bele a muffin tésztába az áfonyát is.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd közben a muffin tésztát kanalazzuk bele a formákba, kinek milyen van otthon. Végül süssük meg az áfonyás muffinokat 20-25 perc alatt.
És ha szeretnél még több muffint sütni, próbáld ki az Egyszerű kókuszos muffin receptünket is.