Szilvával töltött karaj
Hozzávalók: Személyenként
2 szelet karaj
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
8 db közepes burgonya
8 db szilva
Só, bors.
Elkészítés:
A szalonnát vágd fel kisebb kockára, majd forró olajban süsd ki zsírjára, végül add hozzá a felkockázott vöröshagymát és ezzel együtt párold át az egészet. A karajszeleteket kissé klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal.
A burgonyák közepét vájd ki, majd, a lyukakba egy-egy szem kimagozott szilvát dugj bele. A kivert karajszeletekbe csavard bele a burgonyákat, és fogvájóval rögzítsd őket. A töltött húsokat tedd rá a hagymás zsírra, kicsit pirítsd meg benne, majd ízesítsd sóval, borssal és fűszerekkel, majd enged fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt főzd készre.