Gyors túrós pite recept:
Hozzávalók Tésztához:
400 g liszt
1/2 csg sütőpor
1 csg. vanillincukor
100 g porcukor
1 tojás
7 ek. tej
100 g vaj vagy margarin.
Töltelékhez: 4 tojássárgája 100 g cukor 2 csg. vanillincukor 1 citrom reszelt héja 500 g túró 250 ml tejszínhab 4 tojásfehérje Díszítéshez: 1 tojássárgája 1 kiskanál tej kevés porcukor
Leírás : Elkészítés: Tészta: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órára a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Töltelék: A tojássárgáját, a cukor 2/3 részét a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat habosra együtt keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot sorban hozzákeverjük.
A tojásfehérjét habosra verjük, és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába keverjük. Továbbiak: A tészta felét 30x25 cm-esre nyújtjuk. A maradék tésztát egy kivajazott 30x35 cm-es tepsiben kinyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét, majd megszurkáljuk a felületet egy villával. Ezután megsütjük a süteményt. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc
Melyik kategóriába küldi? : sütemény
Elkészítési idő : 60 perc
Nehézségi fok : könnyű
Beküldő neve : Vass Lászlóné