A dracena gondozása és öntözése

 

Törzses és törzs nélküli változat is ismert, igen gazdag fajta választékkal bíró növény. Egyike azoknak a növényeknek, amelyek jól bírják a hazánkban elterjedt panellakások száraz központi fűtését télen, így sok otthonban örömmel látják vendégül.

Legkedveltebb fajtája a drcena deremensis, amely akár a 2 méteres magasságot is elérheti. A másik kedvenc a dracena fragrans, amelynek levelei szélesebbek és fehér vagy sárga csíkokkal tarkított.

A félárnyékos szobákba mindig a sima zöld levelű fajtát válasszuk a világos tágas szobákba a tarka levelű dracena is szépen fejlődik. A dracena marginata elegáns tőből elágazó dísznövény, amely kissé igényesebb, mint társai, mégis nagyon szép mutatós dísznövény lehet csíkos leveleivel.

A dracenák nyáron fejlődnek igazán, tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatozzuk, majd télire hagyjuk el a tápoldatot, és csökkentsük le a locsolást. A túllocsolás végzetes lehet a növény számára így csak akkor adjunk neki újabb adag vizet, ha a föld felső része már kissé kiszáradt.

Nevelésük során kárt tehet benne a fuzárium nevű betegség amely orthociddal megelőzhető. Szaporítása levéldugványról történik, 6-8 leveles fejdugványt használjunk fel

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.