Vegyes zöldségköret sütve, grillezve vagy párolva
Ugyanannyi mennyiségű zöldkörettel sokkal kevesebb kalóriát viszel a testedbe, mint ugyanannyi burgonyával. Azaz ugyanannyit ehetsz, mégsem fogsz hízni tőle. A zöldköret akkor tartalmazza a legkevesebb kalóriát, ha párolva készíted el, de ha ízesebb fogásra vágysz, akkor lehet sütni és grillezni is kevés olívaolajjal. A zöldségek fogyasztása azzal az előnnyel is jár, hogy nem válik egyoldalúvá a fogyókúra, vitamintabletták nélkül biztosíthatod a vitamin- és ásványi anyag szükségleted, és mivel rengeteg rostot tartalmaznak, jóllakottabb leszel, rendben lesz az emésztésed, és sokkal egészségesebbé is válsz. Alapanyagként használhatsz kelbimbót, hagymát, répát, paprikát, brokkolit, karfiolt, spenótot, káposztát, babot, borsót, zöldbabot, fűszerezheted fokhagymával, borssal, és zöldfűszerekkel. Lehet a köreted magyaros, mexikói, ázsiai vagy mediterrán ízvilágú, biztosan nem lesz unalmas.
Árpa
Az árpagyöngyből készülhet fasírt, levesbetét, saláta, kása, felfújt és főzeléket is gazdagíthatunk vele. Kiváló köretválasztást jelent fogyókúrázók számára, nem csak burgonya és tészta, hanem rizs helyett is, így például remek zöldséges rizottót készíthetünk belőle. Értékes rosttartalma nem csupán a szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, anyagcsere-rendellenesség kockázatát csökkentheti, hanem a cukorbetegség és a béldaganatok rizikóját is. Elősegíti a belek kitisztulását, serkenti a méreganyagok távozását, és fokozza a teltségérzetet, így segít megszabadulni az extra kilóktól.
Köles
Ezt az ősi gabonát a gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz glutént. Rendkívül egészséges táplálék, különösen gazdag B-vitaminokban és az anyagcsere egészséges működéséhez szükséges mangánban, továbbá értékes fehérjeforrás. Ami miatt a fogyókúrázóknak érdemes fogyasztani az a kiemelkedő rosttartalma, mely támogatja az egészséges emésztést, serkenti az anyagcserét, lúgosít, tisztítja a beleket, fokozza a jóllakottság érzés kialakulását. Emellett könnyen emészthető, és nem okoz puffadást, gátolja a gyulladásokat, és a zsírok lerakódását. Plusz jó pont, hogy szépíti a bőrt, a körmöket és a hajat, segít kívül-belül megújulni. Kiváló köretek készíthetők belőle igen változatosan zöldségekkel, gombával vagy önmagában is.