Zabpehely
Magas rosttartalmánál fogva fokozza a jóllakottságérzést. Annak érdekében, hogy minél kevesebb kalóriát vigyél be a testedbe, a zabpelyhet fogyaszd vízzel, zsírszegény tejjel vagy növényi tejjel. Ne cukorral ízesítsed, hanem steviával, vagy bogyós gyümölcsökkel, és bolondítsad meg fahéjjal, ami remek zsírégető fűszer.
Avokádó
Az avokádót érdemes grépfrúttal kombinálni, akár egy finom saláta formájában. A grépfrútban található antioxidáns hatású flavonoidról, az ún. naringeninről kimutatták, hogy hatékonyabbá teszi a test inzulinfelhasználását, segít kontroll alatt tartani a vércukorszintet és serkenti a kalóriaégetést.
Tonhal
A halhús – tonhal, makréla, hering, lazac - kiváló omega-3-zsírsav forrás, mely nem csak a zsírégetést fokozza, hanem a jóllakottságérzésért felelős leptin hormon termelődését is. A halhús értékes fehérjetartalma szintén elősegíti, hogy a fogyasztása után sokáig jóllakottnak érezd magad. Érdemes hetente néhány vacsorát egy könnyű tonhalsalátával elütni, ha fogyni szeretnél.
Chili
Ha nem szenvedsz gyomorsavtúltengéstől, akkor a chili az egyik legjobb segítőd lehet a zsírégetésben. A chili még az étrended módosítása nélkül is fogyaszt. A csípős paprika felpörgeti az anyagcserét, növeli az elégetett kalóriák mennyiségét. Akár jalapeño, akár habañero paprika, a chili a kapszaicin nevű hatóanyagának köszönhetőn a fogyasztása után három órán át extra üzemmódba kapcsol a testedben a zsírégetés.
Alma
Az egyik legkönnyebben hozzáférhető és legolcsóbb zsírégető. Ha fogyni szeretnél, mindenképpen héjastul egyed, hiszen abban rejlik a zsírégető hatású urzolsav nevű vegyület. A húsában található pektin pedig egy olyan rost, mely nem csupán az emésztés egészséges működéséhez járul hozzá, hanem a teltségérzet kialakulásához is. Fogyaszthatod nyersen, párolva, sütve, fahéjjal vagy gyömbérrel fűszerezve – támogatni fogja a fogyásodat!
Plusz egy fogyasztó gyümölcs:
Ha szeretne pár kilótól megszabadulni, próbálja ki ezt a remek gyümölcsöt, amely egész évben kapható, és segít a zsírsejtek lebontásában.
Sok néven hívják néha citrancsnak néha grépfruitnak is, van, aki szereti és van, aki irtózik tőle. Pedig a grapefruit egy igazi vitaminbomba, sőt még fogyhatunk is tőle. A grapefruit eredetileg a pomelo és a narancs kereszteződéséből jött létre. Aki még nem ismerné a pomelo egy hatalmas méretű citrus féle, amely akár 3-4 kg.-is lehet.
De vajon mitől ilyen különleges ez a gyümölcs?
Nos, először is nagyon gazdag vitaminban és ásványi anyagban, 100gr gyümölcsben 50 mg C-vitamin található. A fehér vastag termésfalon található húsban van a flavoid, amely a ráktól véd meg minket. De ez az anyag méregtelenít is, így a C vitaminnal együtt erősítik szervezetünket.
Magában a gyümölcsben található rost és ballasztanyag, vagyis a pektin megköti a felesleges koleszterint, és gyorsítják az emésztést. Aki szeretne vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetébe, sőt még fogyni is szeretne érdemes egy egész grapefruit gyümölcs húsát és levét is elfogyasztani.
Tavasszal és ősszel feltölti szervezetünket fontos nyomelemekkel, vitaminokkal és rosttal így heti 2-3 gyümölcs fedezi szervezetünk C-vitamin szükségletét is. Aki nem kedveli a savanykás citrus féléket próbálja ki a rózsaszín húsú grapefruitot, mert ennek a húsa különösen ízletes és finom