5 bögrés süti a tavaszi napokra, amelyek gyorsan elkészülnek

 Mindenki szeret bögrés sütiket sütni, mert villámgyorsan elkészülnek, és nem kell mérlegen méricskélni a hozzávalókat. Mutatunk neked 5 finom tavaszváró sütireceptet mandulával, sárgabarackkal, tejszínnel, naranccsal, csokoládépudinggal, és áfonyával. Neked csak választanod kell, melyik finomságot készíted el.

Egy finom süti remek választás reggelire vagy uzsonnára egy pohár tejjel, kakaóval, vagy akár egy csésze tea vagy kávé mellé. A következő sütik éppen ilyenek, próbáld ki, amelyik megtetszik!

 

1.Mandulás sütemény

 

Ezt a finom süteményt a felső, mandulás rétege teszi különlegessé.

 

Hozzávalók:

egy bögre liszt

fél bögre zsíros tejföl

fél bögre cukor

4 tojás

egy csomag sütőpor

a felső réteghez:

fél bögre puha vaj

fél bögre cukor

3 evőkanál tejszín

fél bögre szeletelt mandula

 

Elkészítése:

A tojásokat alaposan keverd ki a cukorral és a tejföllel. Add hozzá az összekevert lisztet és a sütőport kanalanként. A simára kevert tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsiben süsd kb. 175 fokon 20 percig előmelegített sütőben. Míg a tésztaalap sül, olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a tejszínt és a cukrot, hagyd felforrni, majd keverd bele a mandulaszeleteket is. A tésztaalapra kend fel a mandulás masszát, és tedd vissza a sütőbe még kb. 10-15 percig, míg színt kap a teteje.

 

2.Kajszibarackos sütemény

 

Nem baj, ha nincs barackszezon, mert ez a recept zamatos sárgabarack-befőttből készül.

 

Hozzávalók:

fél bögre puha vaj

fél bögre cukor

egy bögre liszt

2 tojás

egy csomag sütőpor

negyed bögre tej

egy nagy konzerv sárgabarack befőtt

porcukor

 

Elkészítése:

A puha vajat keverd habosra a cukorral, és add hozzá a tojásokat is. A sütőporral összekevert lisztet add a masszához, majd a tejet is dolgozd bele. A tésztamasszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. A lecsöpögtetett barackokkal rakd ki a tészta tetejét a vágott felükkel lefelé. A sütit kb. 180 fokon süsd 35-40 percig. Porcukorral meghintve tálald.

 

3.Tejszínes-joghurtos-narancsos süti

 

Krémes tejszín és pikáns narancslé remek párosa egyesül ebben a szuper receptben.

 

Hozzávalók:

egy bögre liszt

egy harmad bögre narancslé

egy harmad bögre napraforgóolaj

háromnegyed bögre cukor

4 tojás

egy csomag sütőpor

 

a krémhez:

egy doboz (500 ml) cukrászhab

fél bögre krémes görög joghurt

cukor

 

Elkészítése:

A cukrot és a tojást keverd ki alaposan fehéredésig. Keverés közben öntsd hozzá az olajat és a narancslevet is. A sütőporral összekevert lisztet apránként keverd a tojáshoz. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 180 fokon süsd 20-25 percig. A cukrászhabot verd fel habbá, keverd bele a joghurtot, és ha szükséges, adj hozzá cukrot. Simítsd a süti tetejére, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen.

 

4.Csokipudingos süti

 

Csokoládépuding és tejszínhab. Kell ennél több ajánlás egy süteményhez?

 

Hozzávalók:

fél bögre puha vaj

fél bögre cukor

 kb.fél bögre tej

egy bögre liszt

2 tojás

egy csomag sütőpor

egy csomag csokoládé pudingpor + tej

tejszínhab

 

Elkészítése:

A vajat a cukorral és tojással keverd habosra. Add hozzá a lisztet, sütőport, aztán apránként kb. fél bögre tejet is. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. 180 fokon süsd 20-25 percig. A pudingport keverd ki a szükséges mennyiségű tejjel, és a kész sütit a pudinggal megkenve, tejszínhabbal kínáld.

 

5.Erdei gyümölcsös piskótatekercs

 

Nem kell nyárig várnod az erdei gyümölcsökre, mert ez a piskótatekercs fagyasztott gyümölcsökkel készül.

 

Hozzávalók:

fél bögre liszt

fél bögre cukor

egy csomag sütőpor

5 tojás

a krémhez:

egy bögre fagyasztott,vegyes erdei gyümölcs

egy doboz (500 ml) cukrászhab

 

Elkészítése:

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a tojássárgájákat verd fehéredésig a cukorral. A sárgákat keverd össze a liszttel és sütőporral, majd a fehérjehabot óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Sütőlapra tegyél sütőpapírt, arra simítsad a tésztamasszát, és kb. 180 fokon süsd 10-15 percig előmelegített sütőben. Konyharuhára borítsad ki a forró tésztalapot, és csavard fel, hagyd így addig, míg ki nem hűl. Ezután készítsd el a tejszínhabot, és keverd bele a felengedett és lecsöpögtetett gyümölcsöket. A piskótát töltsd meg a gyümölcsös habbal, csavard fel újra, és tedd hűtőbe. Minimum pár óra pihentetés után szeld fel.

 

Jó étvágyat!

A folytatásban: Mennyei kakaós sütemény hétvégére, amit csak össze kell keverni

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.