Gyors majonézes tonhalsaláta
Hozzávalók:
30 dkg főtt tonhal
20 dkg főtt zeller
20 dkg alma
10 szem gyöngyhagyma
10 szem kapribogyó
0,5 dl majonéz
fél csokor kapor
1 citrom
só, bors
Elkészítés:
A majonézt nyomjuk bele egy nagyobb tálba, ízesítsük sóval, borssal, és egy kevés apróra vágott kaporral.
A főtt és kissé lehűlt halat szedjük szét kisebb darabokra, majd a zellert is vágjuk fel kisebb kockára. Az almát hámozzuk meg, majd ezt is vágjuk fel kis kockákra. A felkockázott halat, zellert és almát adjuk hozzá a majonézhez, majd tegyük bele a kissé összevágott kapribogyót, és a gyöngyhagymát.
Egy kevés citromlével és sóval borssal ha szükséges még ízesítsük utána a salátát. Végül nagy saláta leveleken tálaljuk ki a vendégeknek, a tetejét díszítsük citromkarikákkal és friss vágott kaporral.