Sok háziasszony gondolkodott már el azon, hogy hogyan kell a hurkát megsütni, ha nem akarja, hogy szétcsattanjon. Vannak, akik azt gondolják, hogy a hurka sütése pofon egyszerű, nem is kell róla beszélni. Azonban ők azok, akik ismerik a hurkasütés praktikáit.
Egy férfi, ha szereti a hasát, bizony szereti a jó hurkát is. Felettébb illúzióromboló, ha egy nő még egy ilyen egyszerű dolgot is elront a konyhában, ezért itt van néhány tipp arra, hogyan is lehet finoman és esztétikusan elkészíteni a hurkát:
- A legtöbben ott rontják el, hogy lyukakat szurkálnak a hurkára, hogy ne robbanjon szét a sütőben a gőztől. Ennek az eredménye az, hogy pont ott hasad szét a hús, ahol megszúrják és a tálalásnál elég csúnya darabokban kerül a tányérra az étel. A megoldás erre a problémára roppant egyszerű, áztasd hideg vízbe sütés előtt, legalább 5 percig a hurkát. Így, garantáltan megőrzi majd formáját, de nem is hasad szét a gőztől.
- Egy másik hasznos tipp, hogy hideg sütőben kezd el sütni, így fokozatosan melegszik majd mindkettő, megóvva ezzel a hurkát a repedéstől. Tanácsos továbbá alacsony hőfokon, inkább hosszabb ideig sütni.
- Érdemes egy kis vizet is tenni a tepsibe az olaj mellé, így a vízgőz is segíti a sülést. Viszont ha nem szereted túl zsírosan a hurkát, akkor akár csak vizet is önthetsz alá, mert sülés közben ki fogja engedni a zsiradékot.
Ha ezeket a tippeket figyelembe veszed sütés közben, nagy valószínűséggel szép és ízletes vacsorát, vagy ebédet tudsz tálalni kedvesednek, vendégeidnek, családodnak. Jó étvágyat hozzá!