A decemberi mikulásból még maradt egy kis tartalék a kamrában, így már csak néhány hozzávalóra lesz szükséged egy pohár, forró csoki elkészítéséhez. Kicsik és nagyok egyaránt örömmel fogják kortyolgatni ezt a mennyei nedűt.
Karácsonyi forró csoki recept
Hozzávalók:
3 bögre tej
1/3 bögre cukor
¼ Bögre kakaópor
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapart magja
1 bögre tejszín
1 kis kanál méz
30 g étcsokoládé
30 g fehér csokoládé
¾ Bögre tejszínhab
Étcsokoládé reszelék
Elkészítés:
Egy tálban egy habverővel keverd össze a tejet, a cukorral, a kakaóporral és a sóval. Öntsd bele egy lábosba, majd add hozzá a vanília rudat és kikapart magokat, fedd le és takaréklángon főzd kb. 10 percig. A vanília rudat egy villa segítségével vedd ki a tejből.
Ezután add hozzá a tejszínt, és újabb 10 percig főzd állandó kevergetés mellett. A főzés közben keverd bele az étcsokoládét és a fehér csokoládét, és várd, amíg a csoki teljesen elolvad. Végül a forró csokoládét töltsd bele poharakba, a tetejére tegyél tejszínhabot és szórd meg csokoládé reszelékkel.