Használj sómentes ételízesítőt

A sót többnyire kerüljük, ha egészségesen szeretnénk étkezni. De biztosan jól tesszük-e ezt vagy csak sót kellene-e váltani? Hogyan segít a problémán a sómentes ételízesítő?

Te is mindig elsózod az ételt?
Ezért gyakran magukat hibáztatják az emberek, pedig ennek az oka sokkal inkább rajtunk kívül áll. Ha ugyanis megnézed a magyar háztartásokban átlagosan, úgy negyven-ötven éve, előszeretettel használt ételízesítők, leveskockák összetevő-listáját, meg fogsz döbbenni. Szinte a fele, ha nem a háromnegyede ezeknek a fűszerkeverékeknek kizárólag hagyományos, önmagában néhány tíz forintos kilónkénti áron is beszerezhető, csak télen esetleg a járda felsózására ajánlott SÓ. Ha éppen mondjuk, egy másik boltban jártál és  esetleg egy rosszabb minőségű keveréket vettél, akkor a magasabb sótartalma miatt elsózhatod az ételedet. Nem érdemesebb inkább egy sómentes ételízesítőt vásárolni és ízlés szerint sózni?

Elég sós a leves? Nekem még sótlan. Nekem már nagyon sós.
Ugye, milyen nehéz eltalálni, hogy mennyi só kerüljön pontosan az ételbe ahhoz, hogy a család minden tagjának megfeleljen a sómennyiség? Ilyenkor mindig azt mondjuk, hogy utána sózni még mindig lehet a kész ételt is, viszont akkor, hogyha túl sok só került az ételedbe, már aligha tudsz mit tenni. Hacsak nem valaki extrém sósan szeret enni, egy ilyen pici hiba következménye már az lehet, hogy nem fogja megenni a család a fáradságos munkával készített ebédet. A sómentes ételízesítővel sokkal könnyebb lesz elérni, hogy a család minden tagja, sózási szokásaitól függetlenül, jóízűen elfogyassza az ételt.

Minden só ellenség lenne?
Persze, a sómentes ételízesítő használata egyáltalán nem jelenti azt, hogy mostantól só nélküli életet kellene élni. Hiszen, a közhiedelemmel ellentétben, nem a só, mint olyan számít úgymond ellenségnek. Ami valódi problémát jelent, az a hagyományos „asztali só”, amely sajnos számos káros adalékanyagot tartalmaz. Helyette viszont bátran használhatjuk a sokoldalú, szuperegészséges Himalaya sót, amelyről már szinte legendákat zengenek használói. Ha most kezdesz kísérletezni a Himalaya sóval, akkor pedig kifejezetten ajánlott számodra a sómentes ételízesítő használata, hiszen ezt a sót másképpen kell adagolni, más ízélményt nyújt, mint a korábban megszokott nátrium-klorid. Sokak szerint kevesebb kell a Himalaya sóból, de ezt majd úgyis magad kitapasztalod, ha elkezded a használni. Kezdetben tényleg érdemes a félkész ételbe inkább kevesebbet tenni és esetleg később után-sózni az ételt.

Próbáld ki te is a sómentes ételízesítőt, a hagyományos sót pedig helyettesítsd a Himalaya sóval és élvezd a felejthetetlen, természetes ízélményt az egészségesebb, környezetkímélőbb élet mellett!

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.