3 finom rablóhús recept

Rablóhús recept 1.

Hozzávalók: 1 kg hús, 6 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 40 dkg füstölt szalonna.

A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagy szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévágjuk. A hagymát karikákra szeleteljük. A nyársra felváltva húzzuk a húst, a szalonnát, a hagymát, a gombát, de nem szorosan. A nyársakat lassan forgatva parázs fölött megsütjük.

Rablóhús recept  2.

Hozzávalók: 400 g burgonya, 150 g savanyú uborka, 400 g sovány sertéshús, 100 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 150 g hagyma, só, törött bors, pirospaprika.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb karikára vágjuk, és tiszta konyharuhában megtörölgetjük. A sertéshúst, a hagymát, az uborkát és a szalonnát a burgonyához hasonlóan feldaraboljuk, megsózzuk, és a megforrósított zsírban először a burgonyát, aztán a húst és a szalonnát hirtelen megpirítjuk. A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk, és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint utánsózhatjuk, borsozhatjuk, és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is.

Zöldségsalátával tálaljuk.

Rablóhús recept csirkemellből 

Hozzávalók 6 személy részére: 1 kg csirkemell, 40 dkg baconszalonna, 1 db cukkini, 6 db zöldpaprika, 6 db hagyma, olaj, só, bors, mustár, fólia

A kicsontozott csirkemellet megmossuk, apró szeletekre vágjuk; a bacont felszeleteljük, a cukkinit meghámozzuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. Az alapanyagokat olajjal, mustárral bekenjük, a nyársakra húzzuk, sorrendben: csirkemell, hagyma, csirkemell, cukkini, bacon, csirkemell, zöldpaprika, majd sóval, borssal ízesítjük. Ily módon elkészítve a 6 tele nyársat külön - külön dupla fóliába csomagoljuk, és a rostélyrácsra helyezzük. Sütéséhez kb. 3/4 - óra szükséges. Fogyasszunk hozzá cikkekre vágott paradicsomot, felszeletelt nyers uborkát.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.