Akár fél óra alatt elkészülnek ezek a finom túrófánkok, amelyek desszertként, vagy főételként is felszolgálhatók. A túrófánk akkor lesz igazán finom és levegős, ha jó minőségű lisztet használunk hozzá.
Túrófánk recept:
Hozzávalók :
35dk túró
3 tojás
2dl tejföl
2 vaníliás cukor
1cs sütőpor
25dk liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
porcukor.
Leírás : A túrót összekeverjük a tejföllel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával, a sütőporral elkevert lisztet, és jól elkeverjük.
Evőkanállal forró olajba szaggatjuk, és lassú lángon világos barnára sütjük. Porcukorral díszítjük.
Melyik kategóriába küldi? : hétköznapi
Elkészítési idő : 30perc
Nehézségi fok : könnyű
Beküldő neve : Kosztelnik Lászlóné