Sokan ha meghallják a cordon bleu nevét, egy éttermi ételre vagy a boltban kapható fagyasztott változatra gondolnak. Pedig a cordon bleu elkészítése otthon is megoldható, frissen kisütve, szinte percek alatt elkészül.
A cordon bleu recept
Hozzávalók:
75 dkg pulykamell
4 szelet főtt sonka
4 szelet füstölt sajt
8 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só, bors, olaj.
Elkészítés
A hússzeleteket hosszában bevágjuk, annyira, hogy "könyvként" ki tudjuk nyitni. Fóliával letakarva, enyhén kiverjük őket. Megsózzuk, borsozzuk a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk, és eredeti formájuknak megfelelően visszahajtjuk. Húsverővel "összekalapáljuk" a töltött szeleteket. A szokásos módon bepanírozzuk őket, és forró olajban, közepes tűzön, fedő alatt, az egyik oldalukat aranysárgára sütjük.
Megfordítva a szeleteket, immár fedő nélkül, a másik oldalukat is megsütjük. Az olajat leitatjuk a sültekről, és néhány csepp citromlével meglocsoljuk. Salátalevélen, sült burgonyával, forrón tálaljuk. Savanykás gyümölcsbefőtt (pl. birs-, szilva kompót) kitűnően illik hozzá.
A folytatásban mutatunk neked 5 mennyei szaftos csirkemell receptet